Müşteri Destek Hattı0362 447 4 777

Janeratör Güç Kaynağı Periyodik Bakımı

Janeratör Güç Kaynağı Periyodik Bakımı

Hayatımızın en önemli enerji türlerinden birisi olan elektrik enerjisinin üretiminde jeneratörler kullanılır. Peki bu kadar önemli bir işlevi olan jeneratörlerin bakımı neden ve nasıl yapılır? Günlük kontrolünde nelere dikkat edilmeli? Jeneratörlerin genel bakımında öncelikle yapılması gereken işlemler neler? Hepsinin cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Frekans ve kutup sayısıyla orantılı bir şekilde hareket ederek belirli bir hızda dönen alternatif akım makinelere senkron makine denir. Bu makine, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviriyorsa jeneratör, elektrik enerjisini mekanik enerjiye çeviriyorsa motorolarak çalışır.

Jeneratörler büyük güçlerde ulusal şebekenin beslenmesinde ya da bir tesisin, mekanın veya işletmenin enerjisiz kaldığı zaman devreye girerek enerji gereksinimini karşılar.

Hayatımızın en önemli enerji türlerinden birisi olan elektrik enerjisinin üretiminde kullanılan jeneratörlerin bakımının ve kontrollerinin düzenli bir şekilde yapılması gerekir.


Janeratör Güç Kaynağı Bakımı Neden Yapılır ?


Jeneratör bakımının yapılması ömrünü uzatır, çalışma verimini artırır.

Jeneratörlerin periyodik bakımlarının ve kontrollerinin yapılmaması durumunda sistemin çalışması gerektiği anda ihtiyacı karşılayamama riskini oluşturur. Bu durumda üretim kayıpları, satış kayıpları hatta müşteri kayıpları olur.

► Düzenli yapılmayan bakım neticesinde meydana gelen arızaların anlık ve geçici çözümleri işletme ve bakım maliyetlerini artırır.

► Bakımı yapılan jeneratörün, kullanıcıdan kaynaklanan hataları en aza indirgenir.

► Yerli, yabancı jeneratör üreticileri motor yağının her 6 ay da bir veya 250 saatte bir ( hangisi önce dolarsa ) değişimini öngörmekte, buna bağlı olarak. Filtre değişimleri motorun verimli kullanılabilir ömrünü artırmaktadır.

Periyodik bakımlarla jeneratör grubunun bilgileri servis kayıtlarına geçmektedir. Arıza ve genel bakım için gelen ekibin model, güç, akü modeli, yakıt seviyesi, çalışma saati bir önceki serviste neler yapıldığı bilgisi ile bilinçli olarak müdahale etmesine sebep olur.

Jeneratör bakımının yapılması ömrünü uzatır, çalışma verimini artırır. Bakımı yapılan jeneratörün kullanıcıdan kaynaklanan hataları en aza indirgenir.

 

Janeratör Güç Kaynağı Bakımı Nasıl Yapılır?


Jeneratör bakımı öncelikle işletmelerdeki teknik ekibin aşağıdaki günlük kontrollerinden oluşmaktadır:

► Soğuk su seviyesinin kontrolü
► Motor yağ seviyesinin kontrolü
► Akü şarj kontrolü
► Sızıntı kontrolü ( varsa servise bilgi verilmesi )
► Jeneratör haftada bir 10 dakika süre ile boşta çalıştırılmalıdır.

Jeneratörlerin günlük olarak soğuk su seviyesinin, motor yağ seviyesinin kontrolü ile birlikte akü şarj kontrolü ve sızıntı kontrolünün yapılması gerekmektedir.

Jeneratörlerin Genel Bakımında Yapılması Gereken İşlemler:

► Motor yağı ve yağ filtresi değişimi
► Yakıt filtresi değişimi
► Hava filtresi değişimi ( gerekiyor ise )
► Manifold kaçak kontrolü
► Turbo ses ve gezinti kontrolü
► Sızıntı kontrolü ( yağ, su ve yakıt )
► Gevşek bağlantı kontrolü
► Marş sistemi ve akü kontrolü
► Şarj alternatörü kontrolü
► Göstergeler ve OTP kontrolü
► Sargılar, marş motoru ve kablo bağlantı kontrolü
► Güç ve kumanda bağlantı kontrolü
► Soğutma suyu ve antifrize kontrolü
► Alarm ve ikaz sistemi kontrolü
► Takozların ve montaj sapmaları kontrolü
► Hareketli kısımlarda aşınma ve sürtünme kontrolü
► V kayışlarda gerginlik kontrolü
► Yılda bir kez radyatör suyu değişimi antifriz değişimi
► Radyatör petek kontrolü gerekiyorsa temizliği
► Genel temizlik
► Boşta ve yükte test edilmesi

Jeneratör setini daha uzun süre sorunsuz ve yüksek performans ile kullanabilmesi, ortaya çıkan arızaların kısa bir süre içinde giderilmesi ve oluşabilecek olan arızaların oluşmadan engellenebilmesi için jeneratör setinin düzenli olarak periyodik bakımları yapılmalıdır.

Ekol Jeneratör Samsun Jeneratör Servis Satış Sistemleri

WHATSAPP